Despre pasiuni și flori

Salut!

Daca ai frunzărit deja paginile acestui site, ai aflat cine sunt. Știi că mă numesc Silvia, sunt mama lui Alexandru și acum și a Sabinei, copiii mei minunați. Pe lîngă asta știi că sunt pasionată de flori. Aș vrea să-ți vorbesc mai mult despre pasiunea mea cea mai mare, florile.

Mi-au plăcut florile de mică. Le aveam în casă in ghivece. Le îngrijeam cu atenție dar mai ales cu dragoste. Fie că erau plante cu flori sau doar frunze, fie că erau cactuși, le iubeam la fel de mult. Știam totul despre ele: cum trebuie udate, de cîtă lumină au nevoie, cănd trebuie să le schimb pămăntul etc. De aici pănă la atelierul The Green Pot a trecut ceva vreme…au intervenit facultatea, apoi primul meu job început în studenție pînă cănd am văzut un anunț legat de cursuri de artă florală Ikebana. Wooow, mi-am zis, asta trebuie neapărat să invăț!

Iată-mă la curs, alături de o profesoară plină de entuziasm de care îmi aduc aminte cu drag, doamna Sanda Lazur, si alti cursanți. In fiecare săptamînă cumpăram o legătură de flori și mă indreptam cu pași repezi către sala de curs. Acolo uitam de stressul de la birou, de durerile de spate, de…orice, și mă cufundam in lumea florilor.

După cursul de Ikebana m-am găndit serios să-mi deschid florărie. Cîteva calcule financiare și discuțiile cu diverși oameni în domeniu m-au determinat să renunț la idee…costurile fixe sunt destul de mari, iar materia primă e perisabilă…asa că cel puțin o vreme am renunțat la idee. Am continuat să mă preocup de carieră in compania multinațională în care lucram atunci. Pasiunea tot a rămas, și gîndurile îmi fugeau la ea ori de cîte ori vedeam o floare…mai făceam în joacă cîte un aranjament în stil Ikebana pentru colege sau pentru biroul meu de lucru ca sa o țin aprinsă.

În 2012 m-am căsătorit. Și așa m-am reîntîlnit cu florile mele iubite! Eram însărcinata cu Alexandru atunci și mă întrebam ce voi face după ce se va termina concediul de maternitate…să mă reîntorc în angrenajul corporatist? Sau…să încep ceva pe cont propriu? În plină criză financiară cea de-a doua alternativă era cel puțin curajoasă…sau nebunatică ar fi zis prietenii mei. Pasiunea a învins și iata-mă cu Alexandru în brațe și un atelier de design floral under construction.

Botezul nostru a fost printre primele lucrări în atelier. Îmi aduc aminte cu drag de zilele acelea cînd stăteam pe bursa de flori și căutam florile potrivite, mă gandeam la combinațiile de culori și materiale…totul e important atunci cînd gîndești organizarea unui eveniment personal: de la alegerea locației, a huselor pentru mese, a accesoriilor și mai ales a florilor. Multă lume are tendința să minimizeze importanța florilor dar ele chiar sunt cireașa de pe tort! Așa că vă sfătuiesc să le luați mai în serios. Merită din plin, vă veți convinge singuri!

Din 2012 pînă azi cănd, iată, am lansat si pagina de web, am trecut prin trei locații ale atelierului, diverse încercari financiare, emoții, feedback-uri pozitive, încă un copil, ore de lucru chiar pînă la 12 noaptea dar plăcerea de a lucra cu florile nu a rămas aceeași ci a crescut. Și crește în fiecare zi, odată cu iubiții mei copii, odata cu fiecare lucrare, cu fiecare fundă legată la un buchet sau aranjament floral.

Vă invit să vizitați acest site, dar si pagina de Facebook a atelierului The Green Pot. Dacă vă place ce vedeți aștept să-mi scrieți. Eu voi continua să scriu…și să lucrez cu florile mele iubite…

Cu drag si o Sabină adormită in brațe,

Silvia